Contact

De Ontmoetingsplek

Nieuwe Binnenweg 75-C

3014 GE Rotterdam

​​

06-11705534

iris@deontmoetingsplek.nl

De Ontmoetingsplek

kvk-nummer: 67865755

btw-nummer: NL149912493B01

© 2018. De Ontmoetingsplek

 • Instagram - Black Circle
 • LinkedIn - Iris Kolthoff
Redenen om te ont-moeten #13

Pas als je minder moet

kom je erachter wat je echt wilt

Een eerste ontmoeting

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: ben jij er klaar voor?

Als je met coaching van start wilt gaan, is het heel belangrijk dat je er zelf klaar voor bent: je hebt een doel of een wens, en je staat ervoor open om hier aan te werken, zowel tijdens de coachingssessies zelf als daarbuiten. Het kost tijd en energie, en je weet nog niet wat het resultaat gaat zijn. Het kan een prachtige reis zijn, en ik sta daar graag bij aan de zijlijn om je aan te moedigen, handreikingen te doen en samen tot inzichten te komen. 

Kennismakingsgesprek

Ieder traject start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ongeveer 45 minuten. Het is voor ons beiden van belang dat er een wederzijdse klik is om lekker te kunnen werken. We zoomen wat verder in op jouw coachvraag en vanuit daar stellen we samen een plan op voor het coachtraject. Dit voorstel kan zodanig worden opgesteld dat het kan worden ingediend bij je manager of HR-afdeling, altijd met jouw goedkeuren. 

Meer over vergoedingen voor coaching.

Coachsessies

Iedere coachsessie duurt ongeveer 75-90 minuten. Ik werk in mijn coaching met diverse theorieën en modellen uit de psychologie, ben fan van technieken zoals Voice Dialogue en laat me inspireren door (zelfhulp)boeken en de mensen om mij heen. In een sessie praten we niet alleen, ik laat ook zien wat er gebeurt door dingen uit te tekenen of we doen praktische oefeningen. Op die manier kom je tot de inzichten die je nodig hebt om te kunnen werken richting je doel.

Loopbaancoaching

Een loopbaantraject is erop gericht om antwoord te geven op de vragen “wat WIL ik”, “wat KAN ik” en “wat MOET ik”. Ik werk veel vanuit jouw persoonlijke waarden en overtuigingen. Je krijgt huiswerkopdrachten mee, waarmee we in de sessies aan de slag gaan. Een loopbaantraject bestaat uit 4-5 sessies. In de praktijk zie ik ook regelmatig dat een loopbaantraject over gaat in persoonlijke coaching.

 
 
Persoonlijke coaching

In coachingstraject gericht op persoonlijke ontwikkeling en groei, gaan we uit van een voor jou lonkend doel. De sessies kunnen de ene keer heel erg ingaan op de achtergrond van het probleem, eventuele blokkades waardoor je je doel eerder nog niet hebt behaald. Een andere keer gaan we met elkaar aan de slag met oefeningen of rollenspellen. Het is geen vastomlijnd traject, we gaan heel erg uit van jouw eigen coachvraag. Een persoonlijk coachingstraject beslaat over het algemeen 5-6 gesprekken, maar kan altijd eerder worden beëindigd wanneer het doel is behaald, of worden verlengd wanneer dat nodig blijkt. 

 

De Ontmoetingsplek gebruikt de NOBCO coaching monitor. Een mooi instrument om het effect van coaching zichtbaar te maken. In ieder coachtraject kunnen de coachdoelen worden gekoppeld aan gevalideerde vragenlijsten. Gedurende het traject worden deze vragenlijsten nog een aantal keer afgenomen. Dit gebeurt allemaal in een online omgeving, waar zowel de coach als de coachee toegang toe heeft. Aan het eind van een traject wordt er een overzichtelijke eindrapportage opgemaakt, waarmee het rendement van de coaching inzichtelijk wordt. 

Logo Coaching Monitor
Coaching monitor

LOCATIES

Coaching kan plaatsvinden op diverse locaties. Indien er een geschikte ruimte is, kan coaching ook bij jou op kantoor plaatsvinden. Woon of werk je niet in de buurt van Rotterdam, dan kunnen we ook kijken of Skype of Facetime een optie is.

Kantoor: #Workmode

Mijn gedeelde kantoor in een zijstraat van de Witte de Withstraat in Rotterdam. Met name voor een sessie voor of na kantoortijd en voor sessies in het weekend een erg fijne plek.

Praktijk aan huis

De veilige sfeer van een woonkamer, middenin de stad. Veel ruimte om oefeningen te kunnen doen en altijd een pot verse thee op tafel. 

Wandelend

Ruimte om je heen zorgt voor ruimte in je hoofd. Daarom coach ik ook graag wandelend. Ik heb drie vaste routes in de stad:

 • Rondje Bruggen

 • Rondje Kralingse Plas

 • Rondje Berge Voorplas

Allemaal rondjes van 5 kilometer, precies goed voor een coachsessie. 

Iris in het kort
 • Gedreven door oprechte nieuwsgierigheid;

 • Een achtergrond in de psychologie (Arbeid & Organisatiepsychologie; Gezonheidspyschologie);

 • Een professionele coachopleiding met een NOBCO accreditatie op Practitioner niveau;

 • Ruime ervaring als consultant en trainer op het gebied van werk-privebalans, werkplezier en verwante HR-thema’s;

 • Mijn manier van werken is resultaatgericht en de trajecten duren niet langer dan nodig;

 • Ik verwijs door als de vraag elders thuis hoort;

 • Wat mijn stijl typeert is luchtigheid en humor gecombineerd met professionaliteit en structuur.​​

Wat anderen zeggen

“Mijn doel was om meer te weten te komen over mijn sterke en zwakke kanten. Ik wilde weten hoe ik deze eigenschappen in kan zetten om mijn verdere carrière vorm te geven en welke omgeving bij mij zou passen. We begonnen met oefeningen die me hielpen te visualiseren in welke omgeving ik het prettig zou vinden om te werken, ik heb vragenlijsten naar collega’s, vrienden en familie gestuurd waardoor ik een mooi overzicht kon krijgen over mijn sterke en zwakke kanten. Dit was misschien wel het mooiste onderdeel van het hele traject en heeft me zeer geholpen. Ik kan het alleen maar aanbevelen om een dergelijk traject te volgen, ik heb nu een veel beter zicht op mijn vaardigheden en eigenschappen en kon mijn doelen voor de toekomst verhelderen.” 

—  Lisa (28), Promovenda in de Psychologie