Contact

De Ontmoetingsplek

Nieuwe Binnenweg 75-C

3014 GE Rotterdam

​​

06-11705534

iris@deontmoetingsplek.nl

De Ontmoetingsplek

kvk-nummer: 67865755

btw-nummer: NL149912493B01

© 2018. De Ontmoetingsplek

  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Iris Kolthoff
Redenen om te ont-moeten #27

zonder to do lijst

is er ineens ruimte voor jezelf

Vergoedingen

Ga de mogelijkheden na bij uw HR manager of leidinggevende

Binnen veel organisaties beschikken werknemers over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Dit kan worden aangevraagd via HR of personeelszaken.

Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk voor medewerkers en daarmee ook voor een organisatie. In vergelijking met andere workshops, opleidingen of trajecten is coaching relatief goedkoop en zeer effectief. Het wordt dus zeer vaak vergoed vanuit een werkgever. Er zijn ook steeds meer werkgevers die het actief stimuleren!

 

Heb je nog niet om een coachbudget gevraagd en vind je het lastig om dit te doen. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek kan ik samen met jou kijken op welke manier we dit insteken bij je HR manager of leidinggevende. Ik zorg altijd voor een passende offerte waarin de aanleiding, het doel en het nut duidelijk staan uitgeschreven. Deze kan je vervolgens zelf indienden.

Belastingaftrek voor particulieren

Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn boven een bedrag van 250 euro volledig aftrekbaar van de belasting, op voorwaarde dat het traject aan een aantal punten voldoet. Het kan worden opgevoerd als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching kan aan dit criterium voldoen als je het inzet om beter of effectiever te presteren op uw werk of als je het inzet bij het vinden van een andere baan, zowel bij je huidige werkgever als daarbuiten.

 

De exacte voorwaarden die de belastingdienst hieraan stelt zijn als volgt (bron: belastingdienst 2017/2018):

  • De opleiding of studie (in dit geval: het coachingtraject) is gericht op je huidige of toekomstige beroep.

  • Er is sprake van een leertraject. Hierbij doe je kennis op onder begeleiding of toezicht (in dit geval: onder begeleiding van de coach).

  • Je krijgt geen studiefinanciering

  • Je totale kosten zijn hoger dan de drempel van 250 euro inclusief btw.

  • Voorbeeld: bij het particuliere uurtarief van een coach van 75 euro per uur betekent dit dat de kosten al na ca. 2,5 uur coaching volledig aftrekbaar zijn. Concreet houdt dit in dat u boven de 250 euro 36,55%, 40,8% of zelfs 52% bespaart op de kosten van uw coachingtraject, afhankelijk van in welke belastingschijf uw inkomen valt. Rekenvoorbeeld: uw coachingtraject duurt 10 uur, normaal kost dit 750 euro. Voert u de kosten voor het coachingtraject op als studiekosten dan kost het coachingtraject u bij een belastingpercentage van 40,8% slechts 575,6 euro (rekening houdend met de drempel van 250 euro), een besparing van 174,40 euro. In dit rekenvoorbeeld betaalt u dus slechts 57,56 per uur.

Wil je gebruik maken van deze regeling? Geeft dit dan aan, dan zorg ik ervoor dat er een duidelijke omschrijving van het traject op uw factuur vermeld wordt.

Studie- en bedrijfskosten ZZP-ers en werkgevers

Voor ondernemers geldt dat coaching aftrekbaar is voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting.

“Volgt u een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van uw kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn.”
(bron: Belastingdienst)

Stel, je bent ZZP-er; de continuïteit van je bedrijf en alle aspecten van de bedrijfsvoering komen op jou aan. Dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat je goed kunt omgaan met stress en dat je hoofd- en bijzaken kunt onderscheiden, zodat je bedrijf goed loopt. Jouw persoonlijk functioneren is dus  cruciaal voor je bedrijfsvoering. Een coachingstraject draagt hier in belangrijke mate aan bij. Daarom kun je de kosten hiervan opvoeren.

De BTW kun je volledig terugvragen; van de overige kosten voer je 80% op. Ook reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten.

Heb jij ook het gevoel dat je zoveel moet, dat je met van alles bezig bent, behalve met de dingen die je echt zou willen doen? Laten we samen onderzoeken welke belemmerende overtuigingen jou in de weg staan van het behalen van jouw persoonlijke doelen. Want met die inzichten wordt ineens alles mogelijk.

Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Laten we samen ont-moeten!

Kennismaken?