Over mij

shape blue 02
shape blue 01

Leuk je te ontmoeten

Over mij

Leuk je te ontmoeten

Ik ben Iris: coach, trainer en de founder van De Ontmoetingsplek en Canvas Rotterdam. Ook ben ik een perfectionist pur sang en heb ik me daar tot een aantal jaar geleden heel erg door laten beïnvloeden. Ik MOEST zoveel van mezelf. De angst om fouten te maken of door de mand te vallen, maakte dat ik me klein hield en bol stond van de zelfkritiek.

Ik ben Iris.

Als perfectionist pur sang, weet ik hoe moeilijk het is om los te komen van die Innerlijke Criticus. Dat stemmetje in je achterhoofd wat zich zo’n beetje met ieder aspect van je leven bemoeit. Je klein houdt, je belemmert om te doen wat je echt wilt.

Toen ik eenmaal ontdekte dat je zelf de regie in handen hebt, en je er ook voor kunt kiezen deze kritische stem uit te zetten, ontstond er ruimte om te gaan vliegen!

Ik ben een gecertificeerd coach en trainer met een achtergrond in organisatie- en gezondheidspsychologie. Ik deed onderzoek naar gedragsverandering en in mijn jaren als consultant werkte ik met talloze teams en organisaties op weg naar verandering en groei. Als coach werk ik nu veel met mensen die coachvragen hebben rondom de thema’s als perfectionisme, assertiviteit en authenticiteit.

Als eigenaar van Canvas Rotterdam en van coachpraktijk de Ontmoetingsplek, moeder van kleine kinderen en iemand die altijd klaarstaat voor anderen, weet ik maar al te goed hoe moeilijk het is om te ont-moeten. Inmiddels heb ik ook mogen ervaren hoe het is als het je wel lukt. Ik struikel wel nog regelmatig, maar zie dat als onderdeel van het proces en geniet daarvan.

Oh ja...

Wat je ook nog over mij wilt weten:

  • Ik heb een achtergrond in de psychologie (BSc Arbeid & Organisatiepsychologie; MSc Gezondheidspsychologie)
  • Ik deed meerdere professionele coachopleidingen, en heb een NOBCO accreditatie op Senior Practitioner niveau
  • Ik beschik over ruime ervaring als consultant en trainer op het gebied van werkplezier en verwante HR-thema’s
  • Naast mijn eigen ondernemingen ben ik ook trainer bij opleidingsinstituut NONONS, waar ik professionals opleid tot coach en de training coachend leidinggeven geef aan managementteams
  • Mijn manier van werken is resultaatgericht en de trajecten duren niet langer dan nodig
  • Ik verwijs door als de vraag elders thuis hoort
  • Wat mijn stijl typeert is luchtigheid en humor gecombineerd met professionaliteit en structuur

En misschien nog wel veel leuker om over mij te weten:

Bakken

Als mijn hoofd overloopt, vind ik het heerlijk om iets te gaan bakken. Een beetje wegen, meten, roeren: het maakt me rustig. Om het resultaat van deze copingstrategie heb nog nooit iemand horen klagen 🙂

Opstaan

Ik ben een extreem vroege vogel. Ik word vaak uit mezelf al om 5:30 wakker en kan me dan in bed al liggen te verheugen om de kids die zodra ze wakker worden bij ons komen liggen.

Ninja

Nog liever dan dat sneak ik mijn bed uit om stiller dan een ninja naar beneden te sluipen en op de bank een boek te gaan lezen. Lezen in de ochtend maakt mij het allergelukkigst

Stilte

Als je me ziet rondlopen met mijn headphones op, is de kans groot dat ik nergens naar luister. Ik vind die stilte echt heerlijk.