Contact

De Ontmoetingsplek

Nieuwe Binnenweg 75-C

3014 GE Rotterdam

​​

06-11705534

iris@deontmoetingsplek.nl

De Ontmoetingsplek

kvk-nummer: 67865755

btw-nummer: NL149912493B01

© 2018. De Ontmoetingsplek

  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Iris Kolthoff

Ont-moeten in 1 dag

Ontmoeting met jezelf. Waar je zelf ont-moet

Lees meer

Ont-moeten in 1 dag

 
Doel
&
Resultaat
Locatie
&
Programma
Voor wie?

Voor de perfectionist, de jongleur, de alleskunner. Voor iedereen die veel MOET van zichzelf. Voor dat strenge stemmetje in je achterhoofd en je innerlijke criticus. Voor iedereen die wil herijken, loslaten ... ont-moeten.

Worstel jij ook regelmatig met alle verschillende rollen die je moet vervullen? Dat je naast liefdevolle partner, succesvolle ondernemer, geduldige ouder, waardevolle vriend, kind, familielid, buur ... ook gewoon jezelf wilt zijn?

Iedereen heeft overtuigingen, het vormt als het ware jouw persoonlijke wetboek, jouw “moetens” volgens welke je leeft. In dat wetboek staat beschreven wat dat dan is: die perfecte ouder, liefdevolle partner of geduldige vriend. Deze overtuigingen hangen nauw samen met jouw persoonlijke waarden. Wij geloven dat als je helder hebt wat je waarden zijn, je de daarbij passende rollen kan prioriteren en dat er dan vanzelf meer ruimte ontstaat. En vanuit die ruimte kan je keuzes maken. Ont-moeten noemen we dat.

Hoe ziet zo'n dag eruit?

Na de inloop met koffie en thee, gaan we aan de slag. We staan kort uit bij de theorie, zodat je kan begrijpen hoe het nou in elkaar zit, met die waarden, overtuigingen en rollen. We doen individuele opdrachten om inzicht te krijgen. Een ontmoeting met jezelf. We gaan uiteen in kleine groepjes om aan de slag te gaan. Er wordt gezorgd voor een heerlijke, gezonde lunch. Tijdens het middagprogramma staat het ont-moeten centraal. Waar zitten jouw "moetens" en wat heb je ervoor nodig om dit los te laten? Klein stukje theorie, korte oefeningen en plenaire bespreking. 

Editie #3

9 juni

Heb je het gevoel 'nog even door te gaan tot de zomer'? Stop met pleasen en doe wat jij echt wilt!

Mooi moment om te

"ont-moeten"!

Editie #4

8 september

Zomervakantie is alweer achter de rug en de drukste periode op je werk voor de boeg.

 

Mooi moment om te

"ont-moeten"!

Editie #5

10 november

Sinterklaas bijna in het land en de plannen voor de feestdagen worden alweer gemaakt.

 

Mooi moment om te

"ont-moeten"!

Wat anderen zeggen

“Ik vond de workshop erg leuk en leerzaam. In mijn geval was het extra confronterend om erachter te komen dat de vroegere gekregen opvoeding zo sterk invloed heeft op mijn huidige 'leefregels'. Dat ik zulke hoge eisen aan mezelf stel omdat die jong geleerd zijn.

 

Ook interessant is het om te zien dat iedereen op zijn eigen manier met herkenbare of soortgelijke "issues" zit en dat er dus wel wat aan te doen is. Dat er meerdere mensen meedoen in de workshop werkt erg goed, omdat het niet alleen gezellig is, maar je leert vooral veel van hoe anderen naar situaties kijken er ermee omgaan.

 

De eerste stappen in gedragsverandering is de bewustwording. Iris gaat daar in de workshop ook nog een stukje verder in en in wat oefeningen pak je de ongewenste "moet"-ideeën gelijk aan. Het is een bevrijding en een opluchting dat er soms simpele oplossingen zijn om een oud patroon te doorbreken. Je krijgt dus meteen tools om thuis verder aan de slag te gaan.” 

—  Ella (32)

De Trainer: Iris Kolthoff

Als startende ondernemer, moeder van kleine kinderen en perfectionist pur sang, weet ze maar al te goed hoe moeilijk het is om te ont-moeten. Inmiddels heeft ze ook al mogen ervaren hoe het is als het je wel lukt. Ze struikelt wel nog regelmatig, maar ziet dat als onderdeel van het proces en geniet daarvan.

Iris is een gecertificeerd coach en trainer met een achtergrond in organisatie- en gezondheids-psychologie. Ze deed onderzoek naar gedragsverandering aan de Universiteit van Utrecht en in haar jaren als consultant werkte ze met talloze teams en organisaties op weg naar verandering en groei. Als coach werkt ze nu veel met mensen die coachvragen hebben rondom de thema's stress, burn-out en work-life balance.